0 0
Kauraleipä

Jaa somessa:

Voit myös kopioida ja lähettää tämän osoitteen

Ainesosat

Annoksia:
4 dl kaurahiutaleita
6 dl vehnäjauhoja
5 dl vesi
1 pussi kuivahiiva
0,5 dl rypsiöljy

Poimi resepti talteen!

tai rekisteröidy lisätäksesi respetin suosikkeihin.

Kauraleipä

Merkinnät:
  • Kasvis tai vegaani
  • Suolaton
  • Sokeriton
  • Maidoton
  • Ei sisällä kananmunaa
Ikäryhmä:
  • 1 h
  • Annoksia: 8
  • Helppo

Ainesosat

Reseptin kuvaus

Jaa

Mikä olisikaan parempaa kuin pellillinen lämmintä tuoretta leipää. Pehmeä leipä sopii hyvin myös pienen sormiruokailijan mutustettavaksi. Ja leipää vois myös pakastaa.

Valmistusvaiheet

1
VALMIS

Kaada lämmin vesi isoon kulhoon ja lisää kuivahiiva.

2
VALMIS

Lisää joukkoon kaikki muut aineet ja sekoita tasaiseksi puuharukalla.

3
VALMIS

Kaada taikina leivinpaperin päälle uunipellille (muista jättää kohoamisvaraa reunoille!)

4
VALMIS

Peitä liinalla ja anna kohota puoli tuntia.

5
VALMIS

Koristele pinta halutessasi kaurahiutaleilla (todella hienon pinnan saa voitelemalla sen vielä kananmunalla).

6
VALMIS

Leikkaa taikina taikinapyörällä tai veitsellä neliöiksi.
Paista 225 asteessa keskitasossa n. 15 min.

Lalu

Reseptin arviot

Ole ensimmäinen tämän reseptin arvostelija!
edellinen
“Raakapuuro” eli kaurahiutaleherkku
edellinen
“Raakapuuro” eli kaurahiutaleherkku
Search
Generic filters
Exact matches only
Filter by Custom Post Type